Thursday, July 29, 2010

BUDAK MATI DIPUKUL HAMMER

Assalamualaikum…KieSya baru sedap2 tengah makan tadi,pastu KieSya dengan senang hatinya membuka email,tanpa segan silu…Then!,nak ,setelah belek2,tak selera terus lepas tengok gambar2 ngeri dan kesian ni…emm sama2lah kita saksikannya…

Tuesday, July 20, 2010

KELDAI MEMBUNUH LELAKI YANG MELIWATNYA

Arab Saudi,lelaki yang mati dalam gambar adalah mati disebabkan tendangan Himar atau keldai yang tidak rela diliwat, Polis Arab saudi telah mengesahkan kejadian tersebut, lelaki tersebut membawa keldainya ke tempat yang sunyi di tengah padang pasir, semasa melakukan liwat terhadap keldai dan dia dalam keadaan mabuk, keldai tersebut sempat menendang 3 kali ketas muka lelaki tersebut dan satu tendangan keatas dadanya sehingga menyebabkan lelaki tersebut mati ditempat kejadian.

Monday, July 19, 2010

MUSLIMAH DALAM KEADAAN BOGEL

Lihatlah bagaimana polis britain memeriksa dua wanita Muslimah sebelum dibenarkan menerus perjalanan ke pakistan.

SEDIH BILA LIF ROSAK


Waka waka...musim bola dah abis,kali ni musim lif lak,haha..Ni nk cite ckit, ada flat kat kolumpu tu,setahun takda perkhidmatan lif,weh!! Tak penat ke??..penat tak penat la,dah ada org mati pun..Kalau korg ingatla..penah masuk TV..Tpi disebalik cite tu,kwn KieSya inform,dia kata bukan slh pihak pengurusan,tapi salah penduduk sbb xbyr duit maintainance rumah..Woo sendiri mau ingatla..

Thursday, July 15, 2010

Surat Dari Iblis




SURAT DARI SETAN UNTUK MU


Aku melihatmu kelmarin, saat engkau memulai aktiviti harianmu.

Kau bangun tanpa sujud mengerjakan subuhmu

Bahkan kemudian, kau juga tidak mengucapkan "Bismillah" sebelum memulai
santapanmu, juga tidak sempat mengerjakan solat Isha sebelum berangkat
ketempat tidurmu

Kau benar2 orang yang bersyukur, Aku menyukainya

Makcik Si Kaki Skodeng


Alahai Mak Cik..KieSya pun tak tahu nak letak cite ni kategori ape,huhu..tpi korg baca sendiri..Saje nk bg korg ringan2kan kepala otak tu,setelah berdepan dunia yg penuh mencabar,uh!!...

Wednesday, July 14, 2010

Gambar BEST Hari Ini


Trimas pada mereka yg menyokong KieSya(walaupun ada beberapa je).. Kpd follower2, tepuk tgn utk diri anda sendiri,yeahh!! ;) hehe..Harini kieSya pening sikit,byk pikir mslh kOt..Then KieSya check email ada gmbr2 menarik yg leh kongsi ngn korg sUme yg membuat KieSya tesenyum lupe ttg mslh jap..Byk lagi sbnrnye,next time Kiesya uplOad byk2 lagi khas utk Korg sUme,peace!!


Sunday, July 11, 2010

Fakta Ilmiah Tentang Babi Haram

"Sesungguhnya Allah hanya mengharamkan bagimu bangkai, darah, daging babi, dan binatang yang (ketika disembelih) disebut (nama) selain Allah. Akan tetapi, barang siapa dalam keadaan terpaksa (memakannya) sedang isi tidak menginginkannya dan tidak (pula) melampaui batas, maka tidak ada dosa baginya. Sesungguhnya Allah Maha pengampun, Maha penyayang" (QS. Al-Baqarah [2] : 173).

Perkosaan Visual (wanita sila baca)



Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Kaabah dihina


Guys...Pe kena dgn dorg ni sume??..Jadikanla zOo negara tmpt sasaran ke,ape ke,ni tak,tmpt suci org islam yg dorg nak main2 kan...emm ntahla..KieSya pernah terbaca, "takda satu tapak tanah pun yg Dajjal tidak akan pijak di bumi ini kecuali madinah dan kota suci Mekkah"..Take a look at this picture!!..

Thursday, July 8, 2010

Sungai Dalam Laut

hye..KieSya rasa korg sume mesti pelik kan dgr tajuknye??KieSya pun pelk gak bile dpt email ni,hehe...Tpi tu la realiti dan kenyataannye..Pasal benda ni la org kafir masuk ISLAMtau..npe?oowhh lihat sendiri.... :)

Kafir Semakin Melampau


Tekejut KieSya tgk gmbr2 ni sume...Nape kafir makin melampau?..Kita tak ganggu pun dorg tpi korg cube tgk sendiri gmbr yg KieSya upload tu..Marah,kecewa,sedih,sume ada...Kita yg umatISLAM ni nk wtpe?takkan duk tgk je??...KieSya rasa nk berlawan ngn org kafir,bukan dgn cara berperang,bermusuh,tu sume bukan jln terbaik..Allah bg kita akal,gunakanla sebaiknye..ISLAMtu indah,ISLAM tu lembut..Guna cara berhemah...Lihat gmbr ni..

Wednesday, July 7, 2010

Akibat Kerap Guna Komputer


As Salam..Lama ke korg online hari ni?..Biasala,minimum mesti 2 jam kan,huu..Bukan ape,korg tau tak bahaya guna komp dengan masa yang lama??..KieSya nk tujukan pada mereka yg bekerja kat opis guna desktop tu...dan terutama yg byk guna mouse dan keyboard,oh tidak!!..Korg tgk la sendiri pic apa jd if terlalu kerap dengan kerja2 komp,owhhh KieSya xsanggup nk tgk!!




Akibat Kerap Guna Komputer


As Salam..Lama ke korg online hari ni?..Biasala,minimum mesti 2 jam kan,huu..Bukan ape,korg tau tak bahaya guna komp dengan masa yang lama??..KieSya nk tujukan pada mereka yg bekerja kat opis guna desktop tu...dan terutama yg byk guna mouse!!..Korg tgk la sendiri pic apa jd if terlalu kerap dengan kerja2 komp,owhhh KieSya xsanggup nk tgk!!

Monday, July 5, 2010

Jajan Unsur Babi

Hai n hai..KieSya ada dpt email ni,pasal jajan yg ada unsure babi..Katanya,benda ni ada jual di 7Eleven..Ntahla,KieSya pun tak pasti..Tpi kalau kita dah perasan,jaga2 la k..Kalau tak tau takpe,kalau dah tau tpi mkn jugak sbb sedap?Mcm mane la ibadat nak diterima kan?..Wallahualam..

Magik utk Microsoft Word


Hari yg membosankan..em..Tpi tetibe terlintas kat otak ni,pasal member KieSya penah bg satu benda ni,dia suruh cube sendiri magik Microsoft word ni,menarik gak!!..Kog cuba la sendiri..dan yang paling penting korg kena print out,janji ok????...

Minuman Kickapoo tak halal?


Kadang2 kita umat Islam tak sedar pun apa yang kita makan,sumber diperbuat drpd apa dan sebagainya..Kena la amik tau jugakkan,jn biar generasi kita ikut je telunjuk org lain dan tak tahu apa2..So betol ke air ni tak halal?..KieSya tak nak cite pnjg lebar,korg baca sendiri dan tgk pic tu sendiri ok..

Kalau Binatang Ada Facebook


Emm pecaya tak yg kucing KieSya ada facebook?hah!!hehe mana ada kidding je..Tpi kan,kalau haiwan ada facebook,macam mane eh?Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm korang selalu post tu.......

Taubatnya Seorg Penkid


Haloaaa...emm br bgn tdo ni,terus rasa nk share cite kat korg,huhu..Nak kongsi ilmu,bile2 pun boleh kan..Asalkan ikhlas..Tpi ni bukan ilmu la,ni cerita..KieSya nak cerita kisah benar ni utk tatpan korg..Ada sumber yg dipercayai share kat KieSya..Silakan...

10 Amalan yang Terbalik


Salam ceria dan sihat untuk semua..Sihat arini?Moga kita dirahmati Allah hendakNya..Tpi kalau tak sihat atau dlm kesulitan,anggap saja tu ujian,kalau Allah datangkan Ujian pada kita,bermakna,Allah syg kan kita,betul kan? ;) Pe kata kita jenguk2 jap pe maksud yg KieSya cuba nk smpaikan ni,selamat beramal..

Rahsia 5 Jari Kita


Untuk tontonan Umum,sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat..Ceh bunyi mcm ape je kan,saje KieSya nk poyo nk bagitau sume org bole baca tak kira umur,terutama khas untuk org Islam..yeah!!..5 jari..Pelbagai hikmah dan tafsiran yang boleh diandaikan di sebalik jari korg yang lima.
Cuba perhatikan perlahan-lahan jari anda.

Kaedah Jadikan Roomate Gila


Adoi,KieSya punye pancreas ngan urat kentut hamper putus bile bile wat benda2 ni kat kwn,haha..korg cube la test,pastu KieSya takkan bertanggungwb ke atas kesakitan,kehilangan,sindrom mahupun kecacatan,uh!!..Check it oUt!..

Sebab Nape Laki Tak Kahwin


Hye,agak menarik entry kali ni nape sebab laki tak kawin?hehe...Npe sbb KieSya tak kawin lagi?sbb KieSya muda lagi la,haha...Ok korg baca sendiri eh npe laki tak kawin..Sbb duit ke,halangan keluarga ke,tak pun sebab ha!! jeng jeng jeng!!..hehe...meh baca...

Kalimah ALLAH Pada Croc


Hye..Skali lg kita bejumpe..Dlm rancangan ape??Rancangan bersama KieSya!!hehe..ok2,berbalik pada tajuk,hairan2,npe la org luar dengki sgt dgn Islam ye?.emm kalau org Islam bersatu,bergabung,berkejasama,alamat hebat la kita..Tu yg org lain,agama lain takut dengan kita kan?kan?yeah!!..So kali ni pasal ape plak?Ni ha,pasal makcik Eton dgn si keldainya..haha taklah,pasal org yang dengki ngan Islam,yang nk org Islam pijak nama Tuhan org islam sendiri..Hah!!biar betik!!!..Ntahla,mungkin coincidence atau pun eksiden,emm..Jom tgk gmbr ni..Sama2 kita renungkan..Wallahualam..

Saturday, July 3, 2010

Wanita Sila Baca !!


Assalamualaikum para wanita..Sbnrnye KieSya tak tau nk letak tajuk ape.tpi yg penting,wanita patut tau..Bukn ape, juz nk wanita,gadis,anak dara,perempuan tau ttg LELAKI ni..Ops! kepada para lelaki,jgn marah eh if entry kali ni wat korg tak senang duduk..KieSya jUz nk wanita buka mata..

Khas untuk lahir 80an


Salam ceria..Masa ngah baring tadi,tibe2 KieSya mengelamun jap..bukan mengelamun ape pun, jUz teringat masa skolah dulu..Emm rasa nk balik zaman dulu..Pikir seronok je,tak yah nak piker masalah kewangan la,social la,dunia la,uh!!..KieSya nk kongsi ckit kenangan kita dulu masa skolah rendah,ni pun KieSya edit ckit dari member…psstt…jgn marah ye sesape yg berkenaan,hehe...

Friday, July 2, 2010

Facebook ejen rantaian Israel


Posting kali ini KieSya nk share artikel yg sedikit sebanyak akan
menguji tahap kesediaan berkorban dan solidariti kita dengan
sahabat-sahabat seaqidah kita di seluruh dunia Islam, khususnya
di bumi jihad Gaza, Palestin.

Kenapa yahudi bijak pandai?


Guys!!..everyoNe shOuld know this..korg rasa,npe yahudi bijak?yela,
sume benda kat dunia ni dia yg conquer..baru2 ni, Kiesya ada dpt artikel
tentang kenapa yahudi bijak..So KieSya nk kongsi gak..nak taw npe?
korg sendiri baca k..mmg pnjg ckit artikel ni,tpi rasanya penting semua kandungannya..

Thursday, July 1, 2010

Kasih Anak Kepada Ayah


KieSya masukkan entri kali ini ke dalam sebagai satu renungan
kepada diri KieSya sendiri serta sahabat-sahabat yang akan mendirikan
rumah tangga tak lama lagi. Walaupun jealous dengan mereka, tapi masa
KieSya belum sampai lagi. :) Jadi kepada sahabat-sahabat yang akan
mendirikan rumah tangga, atau yang telah berumahtangga, terimalah entri ini seadanya...

Pesan AL-QURAN


Bismillahirrahmaanirahiim

Dengan kerendahan hati mari kita dan termasuk KieSya juga semak
pesan-pesan Al-qur'an tentang tujuan hidup yang sebenarnya

Nasihat ini untuk semuanya ..........
Untuk mereka yang sudah memiliki arah.........
Untuk mereka yang belum memiliki arah.........
dan untuk mereka yang tidak memiliki arah.
nasihat ini untuk semuanya.......
Semua yang menginginkan kebaikan.

Demonstrasi Anti Yahudi Nyata Sia-Sia



Salam satu malaysia..cerita pasal ape arini?Apa kata kita ceria bnda yg tak sudah2..tak abis2 pasal perang..setahu KieSya lah, sejak KieSya kecik lagi,palestin,afganistan and seumpamanya dah bergolak..dah lama dah..mcm takda penghujung..tpi tu lah,kita tak leh nk tuding jari kat spe nape perang tak penah nk STOP..mybe sbb dorg tak bersatu ke kan?..ntahla,no komen..kang kena gam lak,haha..papehal jom kita tgk npe KieSya bg tajuk nyata sia2 ni?..ni KieSya share dari kwn..korg nilai la sndiri ye,wassalam..

Selamat Membaca...

Related Posts with Thumbnails