Friday, April 29, 2011

TAK PERLU BERHEMPAS PULAS


As-Salam. Rasanya tengah mood final exam sekarang ni untuk semua IPTA mahupun IPTA di Malaysia. Jaga kesihatan dengan baik dan InsyALLAH DK doakan semua penuntut IPT dan pelajar sekalian dipermudahkan menjawab Exam nanti.Good luck and all the best. So bekalan ilmu dan pengetahuan anda untuk bawa ke dewan peperiksaan dah cukup ke? Anda runsing?Anda penat?Kalau masih tak cukup,DK ada jalan untuk selesaikannya,tips dan kaedah dan anda semua tak perlu lagi belajar sampai ......


Saturday, April 23, 2011

PIRING ASTRO HADAP KIBLAT?


As-Salam. Sihat?Kalau tak sihat jangan malas jumpa doktor ok! Semenjak dua menjak ni,rasa macam banyak pula entry nak di post kan. Rasa gatal je tangan ni,alahai tak kisah la kan janji hati puas berBLOGGING,yeah! So berbalik kepada tajuk entry yang sudah pastinya pembaca sekalian tertanya-tanya sahih atau tidak....

Friday, April 22, 2011

RASANYA SYAITAN SUKA ANDA TAK?


Assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatuh. Susah ke nak bagi ayat panjang?Alahai kalau taip nama artis tak apa pulak ye panjang berjela?.Kejam tak tajuk kali ni?hehe bukan apa,DK nak kongsi dengan pembaca budiman semua tentang maklumat dan sedikit info tentang SYAITAN yang memang terang lagi bersuluh musuh kita yang nyata. Jadi,agaknya syaitan nirrajim ni suka anda tak?Tepuk dada tanya selera. Kalau selera tak mahu jawab,tepuk dahi katakan aiyo,ok?  

Thursday, April 21, 2011

MARI TEST KEYBOARD ANDA

Anda pernah main game atau chatting sampai butang keyboard atau bahasa indahnya papan kekunci tercabut?atau secara tiba-tiba ianya tidak berfungsi?Jika ya,sediakan payung sebelum hujan atau ON PAPAN dan hantar ke sana,hehe gurau! Ok2, DK serius, semua sedia maklum keyboard merupakan salah satu peranti yang sering kita pakai pada saat menggunakan komputer. Disini DK memberikan beberapa cara.....

Friday, April 8, 2011

AYAM DAN TELURNYA

Eiisshhh tajuk entry pun dah macam tak senonoh, tapi itu lah yang hakiki dan realitinya. Heboh sekarang ni. Tapi,bagi DK,kalau binatang pun mereka boleh copy dan klon kan,ini pulak telur ye tak? Secara peribadi, DK memang kagumi kebijaksaan mereka tapi PLEASE janganlah di salah gunakan kebijaksanaan yang TUHAN berikan,gunakan pada jalan kebaikan ok!!!So apa cerita fasal telur ni?Hebat sangat ke?Sebenarnya...


Friday, April 1, 2011

APRIL FOOL DI BOLEHKAN JIKA . . .

Baca tajuk dah boleh ungkap ertinya kan?Dah penat rasanya masing-masing saling nasihat dan mengingatkan kita tentang APRIL FOOL ni ye tak?Tak perlu DK nak cerita panjang, memang semua dah sedia maklum. Tetapi, kenapa masih ada yang gatal lok lap mengeyam dok sambut lagi? Kenapa ye? Sebab tak peduli tentang ISLAM?Sebab tak peduli orang kata?Eiishhh!! Dk kata apa?Jangan tuduh orang sebarangan. Nak kena rotan???. Mungkin mereka tak di DENGAR kan dengan kisah sejarah april fool ke,mana kita nak tahu kan?. Eh tapi yang tak sambut tu tahu ke sejarah sebenar april fool ni? Kalau setakat...


Selamat Membaca...

Related Posts with Thumbnails