Wednesday, December 22, 2010

5 SEBAB KITA PERLU MEROKOK

Kenapa ramai orang benci pada perokok? Pelik betul la. Kan 5/10 daripada lelaki dewasa kat Malaysia ni adalah perokok. Takkan nak benci diorang semua. Tak baik tau. Nanti dapat jodoh perokok jugak baru padan muka..Haha gurau. Ermm artikel ni Kiesya palagiat je dari sumber yang membenarkan untuk diperlakukan sedemikian,hehe…enjoOOoy!!!

Sebenarnya perokok ni ada alasan tersendiri untuk merokok. Ingat diorang saje suka-suka je ke?

1 MINIT UNTUK ISLAM

Assalamualaikum,seemoga bermanafaat kepada kita semua dengan apa yang Kiesya ingin kongsikan bersama,untuk mengingatkan diri kita dan diri Kiesya sendiri yang sering alpa dengan kelazatan dunia...Seminit untuk kita beringat... DIINGATKAN SEMULA supaya tak lupa...Protokol ke 10 Yahudi mengandungi 8 perkara....

KAMBING = BABI ?

Salam sejahtera. Sebelum tu,Kiesya nak mengadu sikit boleh tak?Kiesya bangun awal pagi sebab ada bunyi bising,seruling!. HadoOoi orang nak tidola,tu kan alat muzik SYAITAN LAKNATULLAH!. Ok,sorry merepek panjang. Ni ha,ada sumber yang boleh dipercayai telah menghantar beberapa gambar yang Kiesya rasa nak kongsi dengan semua pembaca,untuk kepentingan bersama dan paling penting untuk ISLAM yang kita cintai.Vavi berupa kambing!...Ye!,BABi berupa kambing,pelikkan?Tapi itu lah realiti. Moh ler kita tengok gambar ni yeOp!.

Tuesday, December 14, 2010

KOMPUTER SEBESAR TAPAK TANGAN.


Ocosmos OCS-1. Begitulah nama PC dinamik yang boleh digenggam dengan ukuran lebih kecil dari netboOk dan berbentuk seperti PSP,yeah! Sekali lagi,PSP ye... PC genggam ini menggunakan chip Intel Atom Oak Trail, grafis Intel 600 GMA dan 32GB solid state disk. Menurut lembar spesifikasi yang diperoleh UMPC Portal, Ocosmos OCS-1 akan dipasarkan di AT & T di AS dan KT di Korea, dan dikeluarkan pada tahun 2011.

Monday, December 13, 2010

KERTAS? SUDAH KETINGGALAN ZAMAN.

Hey hey!!Nak tau tak?Nak ke tak,kena juga tahu,hehe...Sony telah melancarkan e-book reader Sony Reader Daily Edition  yang tersedia di web (sonystyle.com). Super duper ebook reader tujuh inci menggunakan touchscreen e-paper dan mendapatkan Wi-Fi selain akses jaringan 3G. Dengan menggunakan ciri yang meletOop tersebut, pengguna dapat men-download e-buku dan majalah, sementara pada saat yang sama dapat terhubung ke Google, Wikipedia, Twitter, Facebook dan sumber berita,waahhh!!! Mama, belikan saya satu!!huhu...

KELEBIHAN SUJUD

Assalamualaikum...Lagi tentang sujud, ye!! Benda ni bukan main-main yang kita boleh perlekeh dan permainkan. Tanpa kita sedari,pergerakan dalam setiap solat ada kebaikan secara lahiriah mahupun batiniah dan disitulah terletaknya keindahan ISLAM. Alhamdulilllah beruntunglah kita menganut dalam agama yang suci ni. Bukan sekadar beribadah semata-mata,tapi secara saintifiknya pun dah nampak ISLAM adalah agama yang sempurna. Mari Kiesya senaraikan antara beberapa kelibihan sujud...

Friday, December 3, 2010

KAJIAN SAINTIFIK TIDAK BOLEH LEWAT SOLAT


Kajian mengapa kita ditegah dari melewatkan solat,kenapa ye?Sekarang ni solat pun boleh dikaji secara saintifik dan dari kesihatannya terbukti benar,ALLAHUAKBAR...Jom Kiesya nak cerita sikit...
Ditanya Nabi SAW, apakah amalan yang sebaiknya, maka bersabda Nabi : Solat di awal waktunya” ( Riwayat oleh At-Tirmidzi dan Abu Daud, Al-Albani menshohihkannya)
Nabi SAW bersabda. Ertinya : “Tangguhlah sehingga sejuk bagi solat zohor, kerana... kekuatan panas (matahari) adalah dari bahang neraka jahannam.” ( Hadith shohih riwayat Al-Bukhari).

PESILAT M'SIA = PROTON

MALAYSIA BOLEH!!! yEAh!! Satu tepukan dan jeritan untuk PROTON kerana menghasilkan proton yang berkaliber dan mantOoOp! Barangan Malaysia tak berkualiti eh? Erk,tengok la budget kita berapa,tak kan lah budget sikit nak hasilkan kualiti macam BMW,logik ke? Lagipun Malaysia baru puluhan tahun berkecimpung dalam arena automotif ni kalau nak dibandingkan dengan negara luar yang dah beratus tahun... Tak kisahla apa pun,sebab Kesya sendiri pakai kereta Malaysia...Eh, nak tengok gambar kan?Bukan tengok pembebelan,huhu, Okeh check it oUt!!

Sunday, November 28, 2010

SUJUD CARA ANJING


Hai,hari ini Kiesya tak banyak masa nak taip entry panjang-panjang sangat sebab Kiesya sangat penat,huhu...Tapi,nafsu nak berkongsi ilmu ni kuat sangat sampai Kiesya kuatkan diri jugak untuk pembaca sekalian... Kiesya nampak banyak sangat dah benda ni depan mata sebab tu Kiesya nak kongsi dengan semua...Haha tadi kata sikit je membebel kan?ok2.jom tengok je la eh!!..

JAM TERBESAR MEKKAH = KIAMAT?


As-Salam. Ha ingat lagi tak Kiesya cakap apa?Jangan guna perkataan salam lagi,emm bukanlah jangan tapi sebaiknya elakkan,gunalah bahasa penuh Assalamualaikum atau kalau dah malas sangat,guna as-salam. Okeh! nak habaq mai nih,kita memang sudah tahu tentang tanda kiamat kan? Tapi pernah tak nampak depan mata?Kali ini kalian akan nampak secara jelas,terang dan nyata,tanpa membuang masa kalian semua yang bosan baca Kiesya membebel,meh sini meh baca entry kali ni...

Sunday, November 14, 2010

iPOD ke iPAD ?


Apple iPad. Pasti semua sudah pernah mendengar tentang gajet terbaru dari Syarikat terkenal Apple ini. iPad ialah satu generasi baru tablet pc. Saiznya comel. Ramai yang mengatakan ia seperti sebuah iPhone yang dimutasi dan membesar. Heh! Apa yang penting, Kiesya tak berapa minat la Ipod popot ni,haha.. Mungkin

PC TABLET PC TERKINI


Aduh, boleh tak sape2 tolong belikan satu untuk Kiesya? haha.. Kalau dapat satu ni, confirm Kiesya mengadap benda ni 29jam,hehe... PC TABLET ni alternatif kepada Laptop/Notebook..
fungsinya lebih kurang macam kedua benda di atas,cuma ia tidak mempunyai

KINGSTON 100GB ?


Yeah!!..tu je yg mampu Kiesya ungkap setakat ni,hehe.. Rasanya paling tinggi setakat ni pun 64GB je kan??..uhuuu, go go kingstOn!! Tapi kapasiti banyak macamni pun nak simpan apa ye??.. Hard disk kita pun banyak je lagi yang kosongkan? emm dahla nak scan virus pun satu hal lagi,haha apa pun, sama2lah kita nikmati dunia IT duniakiesay,ehhe..

Sunday, October 31, 2010

DOSA TANPA HENTI DI FACEBOOK


Facebook satu permainan dari Israel untuk umat Islam. Adakah kita sedar semua tu?
Kiesya sedar ke tak eh?emm..mm..tepuk dada tanya hati.. Sebelum tu, Kiesya nak minta maaf kalau ada yang terasa hati atau terasa badan ke,taua pape jela ye.. Kiesya just nak berkongsi info atau pendapat tentang laman soSIAL yang makin popular di Malaysia ni terutamanya bagi perempuan islam yang ada profile facebook dan suka upload gambar-gambar dorang yang “cute” tu ke facebook untuk ditonton dan dilihat oleh kawan2 di facebook.

AUTA VS FAKTA


Oit!!Bertemu kita kembali,hehe... Rakan-rakan ku yang bakal ambil FINAL EXAM, don't to pressure ya!!chill la...Jom sambil tengah makan-makan tu,baca apa yang Kiesya nak kongsi ni. Sekadar menghiburkan hati dan otak yang tertekan sangat tu kan?..Chill!!

9 JENIS ANAK SYAITAN


KAMI BERLINDUNG DARIPADA SYAITAN YANG DIREJAMMMM....
Umar al-Khattab R. A berkata, terdapat 9 jenis anak syaitan. Pengsan tak kalau kita
bertembung dengan dia si setan ni?haha kalau kiesya la,tak cukup tanah kot nak lari,uh!.. Tapi tu la realitinya,memang manusia secara teorinya takut dengan benda yang mengerikan,kan?kan?..Sebelum Kiesya celoteh panjang dan membuatkan pembaca semua jemu(perhaps), jom check it out sikit ape yang Kiesya dapat info tentang anak setan ni,huhu...

Thursday, October 7, 2010

MANFAAT KETIAK LELAKI


Benarkah bau ketiak lelaki mampu menjadi penawar kepada gejala tekanan
yang dialami oleh wanita?Kiesya dengar pun bunyi pelik je kan?tapi,kenyataan ini dikeluarkan oleh Bahagian Biologi Manusia di University Pensyvania beberapa tahun lalu. Kajian dilakukan di sana membuktikan bahawa peluh lelaki membantu kaum wanita menurunkan

Wednesday, September 29, 2010

MENGENAL WARNA DAN SIFATNYA.


Warna hitam!! yeah!, tu la warna kegemaran kiesya,dan sentiasa setia dengan warna HITAM,hehe...Walau apa jua rasuah yang diberi,hitam menjadi pilihan hatiku,hitam itu menawan kan?kan?kan?ah ha..tapi ape maksud disebalik warna ye??..jom kita check it oUt sikit! =)

Tuesday, September 28, 2010

KACANG SOYA ANTARA 7 SUPER FOOD DUNIA


Kacang soya juga dikenali sebagai Glycine max merupakan salah satu daripada 7 “super foods” di dunia.Penduduk di benua Timur terutamanya masyarakat Cina mula menggunakan kacang soya sebagai makanan kesihatan sejak 5000 tahun yang lalu yang mana tauhu dan susu kacang soya merupakan barangan soya popular di kalangan masyarakat Cina.
Kacang soya merupakan

Tuesday, September 7, 2010

KELEBIHAN BERKUKU PANJANG


Selamat Hari Raya!! yeahhh kembali ceria setelah duit kering nnti dpt duit raya sanak saudara bg,haha...dah besar2 pun still dapat duit raya kan?hehe..ok2,artikel ni kiesya copy dari faceboOk,nak juga kongsi dengan yang belum tahu lagi kan..Lets jOm!!
Dikatakan bahawa menyimpan sebatang jari kuku yang panjang,
dosanya sama seperti memelihara...

Monday, August 30, 2010

KESILAPAN MUSLIM DI BULAN RAMADHAN


Pada hemat Kiesya, kita bolehlah mengatakan bahawa objektif atau sasaran yang perlu dicapai oleh Muslim di bulan Ramadhan ini kepada dua yang terutama. Iaitu taqwa dan keampunan. Perihal objektif taqwa telah disebut dengan jelas di dalam ayat 183 dari surah al-Baqarah. Manakala objektif ‘mendapatkan keampunan' ternyata dari hadith sohih tentang Sayyidatina Aisyah r.a yang bertanya kepada nabi doa yang perlu dibaca tatkala sedar sedang mendapat lailatul qadar. Maka doa ringkas yang diajar oleh Nabi SAW adalah doa meminta keampunan Allah SWT.Bagaimanapun...

KIESYA SIAPA?TAK PENTING...


haloa...Kadang2 ramai yang mencelah nak tau sangat siapa kiesya ni? Tak penting pun semua tu,yang penting,info dari blog kiesya,sama2 dapat kita manfaat dan sebarkan ok?... Bukan apa,tadi hOusemate kiesya sibuk nak tau sape Kiesya,hehe jangan marah eh kepada sesape yang berkenaan...Ini bukan web mencari publisiti mahupun populariti,tapi web yang menyebar serta berkongsi maklumat untuk tatapan semua,sekian... =)

AWAS DENGAN PEMAKANAN KITA

Rupanya tanpa kita sedari, dalam makanan yang kita makan sehari-hari,
kita tak boleh sembarangan. Hal inilah penyebab terjadinya berbagai
penyakit antara lain penyakit kencing manis, lumpuh, sakit jantung,
keracunan makanan dan lain2 penyakit. Apabila anda telah mengetahui
ilmu ini, tolonglah ajarkan kepada yg lainnya.

RAHSIA RUKUN SOLAT


As Salam pembaca blogger...Setelah sekian lama blog kiesya ni berhabuk,kiesya nak polish sikit blog ni dengan info mengenai solat kita...em?tak menarik?ala spent 5mnt je baca,ok??Inilah dia rahsia as-solat, sebagai peringatan bagi yang dah tahu atau panduan bagi yang baru tahu......

Saturday, August 21, 2010

38 CARA BAKAR KALORI


Berikut merupakan jumlah kalori yang dibakar mengikut aktiviti yang dilakukan bagi mereka yang mempunyai berat antar 68 hingga 70 kg. Yang lain2 pun boleh saja praktikkan. Sebab masih ramai juga yang masih tak ambil tahu tentang pembakaran kalori ni,yang mereka tahu,bakar roti tak pun ikan bakar,hehe...

Thursday, August 19, 2010

AIR PANAS ATAU SUAM


Fakta ini sangat bagus. Bukan semata-mata berkenaan air suam, tetapi berkenaan Serangan Jantung ..... Masyarakat Cina dan Jepun minum teh panas untuk ketika bersarapan, bukannya air sejuk, mungkin inilah masanya kita perlu mengubah tabiat minum semasa makan.

ILMU UNTUK DIKONGSI BERSAMA


Pagi semlm dengar radio ikim (91.50 fm), ustaz Zawawi citer tentang sunnah Rasulallah s.a.w.
Antaranya tentang bab memberi salam .
Baginda memberi salam dgn lafaz "assalamualaikum" dan menjawab salam
dari para sahabat dgn salam yg penuh "waalaikumussalam warahmatulallahhi wabarakatuh"

Tuesday, August 17, 2010

KELAHIRAN ANAK JENGKING

Apa khabar semua? Harap berada dalam keadaan sihat sentiasa... Sebelum ni kita penah saksikan bayi dilahirkan dari rahim ibunya, tapi kalau makhluk ALLAH yang ni macam mana pulak ye?... SubhanALLAH, sungguh indah ciptaannya...Tapi KieSya macam geli pun ada gak tengok gambar ni,hehe =p

Saturday, August 7, 2010

TRAGEDI WTC DALAM AL-QURAN


Tragedi September 11 ternyata sudah dituturkan Allah dalam Al-Quran Surah At-Taubah : 109."Maka apakah orang-orang yang mendirikan masjidnya di atas dasar taqwa kepada Allah dan keridhaanNya itu yang baik, atau orang-orang yang mendirikan bangunannya di tepi jurang yang runtuh, lalu bangunannya itu jatuh bersama-sama dengan dia ke dalam neraka Jahannam. Dan Allah tidak memberikan petunjuk kepada orangt-orang yang zalim."
Di situ disebutkan keruntuhan bangunan kerana yang mendirikannya adalah orang-orang yang zalim.

Friday, August 6, 2010

DISEBALIK UNGKAPAN BABI DAN FAKTANYA



Erkk..Alhamdulillah..kenyang setelah makan rezeki halal yang ALLAH kurniakan...emm so makanan tak halal tak sedap ke?..ahha tu KieSya taknak sentuh, nanti tersilap cakap susah pulak kan..huhu..KieSya nak kongsi sikit pasal fakta mengenai babi ni..em tak sedap kan bunyinye?..ok2,encik Bi..hehe..ok2 jom share info ni,byk membebel lak kan..

Thursday, August 5, 2010

BUDAK MATI DIGILIS LORI

Moshi moshi!!..apa kabar semua? Ada baik? Moga dalam keadaan sihat sejahtera...Baru-baru ni, KieSya kerap dapat email berkaitan eksiden je...Em,dah la yang ngeri pulak tu... Tapi takpe la kan, jadikan pengajaran untuk kita supaya berhati-hati sentiasa walau dimana pun kan...ok tanpa membuang masa,jom kita saksikan gambar ni,tada!!(jgn makan sambil tengok)

Tuesday, August 3, 2010

BAYI 1 TAHUN MENGANDUNG

Seorang anak bayi kecil dari Arab Saudi telah dipercayai mengandung/hamil. Doktor disana mengatakan bahawa kes ni merupakan kes yang unik dalam dunia nih..Para doktor memberitahu bahawa

GAMBAR GELAGAT PEMIMPIN

halo halo...emm soryla xsempat nk update blog,kuliah pun dari pagi smpai mlm...takde masa langsung nak buat apa2... Tapi tak pe la kan,tuntut ilmu tak perlu nak merungut...owh lupe, pe kata kita tenangkan jiwa kacau ni sambil melihat gambar2 gelagat pemimpin...adiOs!!.. ;)

Thursday, July 29, 2010

BUDAK MATI DIPUKUL HAMMER

Assalamualaikum…KieSya baru sedap2 tengah makan tadi,pastu KieSya dengan senang hatinya membuka email,tanpa segan silu…Then!,nak ,setelah belek2,tak selera terus lepas tengok gambar2 ngeri dan kesian ni…emm sama2lah kita saksikannya…

Tuesday, July 20, 2010

KELDAI MEMBUNUH LELAKI YANG MELIWATNYA

Arab Saudi,lelaki yang mati dalam gambar adalah mati disebabkan tendangan Himar atau keldai yang tidak rela diliwat, Polis Arab saudi telah mengesahkan kejadian tersebut, lelaki tersebut membawa keldainya ke tempat yang sunyi di tengah padang pasir, semasa melakukan liwat terhadap keldai dan dia dalam keadaan mabuk, keldai tersebut sempat menendang 3 kali ketas muka lelaki tersebut dan satu tendangan keatas dadanya sehingga menyebabkan lelaki tersebut mati ditempat kejadian.

Monday, July 19, 2010

MUSLIMAH DALAM KEADAAN BOGEL

Lihatlah bagaimana polis britain memeriksa dua wanita Muslimah sebelum dibenarkan menerus perjalanan ke pakistan.

SEDIH BILA LIF ROSAK


Waka waka...musim bola dah abis,kali ni musim lif lak,haha..Ni nk cite ckit, ada flat kat kolumpu tu,setahun takda perkhidmatan lif,weh!! Tak penat ke??..penat tak penat la,dah ada org mati pun..Kalau korg ingatla..penah masuk TV..Tpi disebalik cite tu,kwn KieSya inform,dia kata bukan slh pihak pengurusan,tapi salah penduduk sbb xbyr duit maintainance rumah..Woo sendiri mau ingatla..

Thursday, July 15, 2010

Surat Dari Iblis




SURAT DARI SETAN UNTUK MU


Aku melihatmu kelmarin, saat engkau memulai aktiviti harianmu.

Kau bangun tanpa sujud mengerjakan subuhmu

Bahkan kemudian, kau juga tidak mengucapkan "Bismillah" sebelum memulai
santapanmu, juga tidak sempat mengerjakan solat Isha sebelum berangkat
ketempat tidurmu

Kau benar2 orang yang bersyukur, Aku menyukainya

Makcik Si Kaki Skodeng


Alahai Mak Cik..KieSya pun tak tahu nak letak cite ni kategori ape,huhu..tpi korg baca sendiri..Saje nk bg korg ringan2kan kepala otak tu,setelah berdepan dunia yg penuh mencabar,uh!!...

Wednesday, July 14, 2010

Gambar BEST Hari Ini


Trimas pada mereka yg menyokong KieSya(walaupun ada beberapa je).. Kpd follower2, tepuk tgn utk diri anda sendiri,yeahh!! ;) hehe..Harini kieSya pening sikit,byk pikir mslh kOt..Then KieSya check email ada gmbr2 menarik yg leh kongsi ngn korg sUme yg membuat KieSya tesenyum lupe ttg mslh jap..Byk lagi sbnrnye,next time Kiesya uplOad byk2 lagi khas utk Korg sUme,peace!!


Sunday, July 11, 2010

Fakta Ilmiah Tentang Babi Haram

"Sesungguhnya Allah hanya mengharamkan bagimu bangkai, darah, daging babi, dan binatang yang (ketika disembelih) disebut (nama) selain Allah. Akan tetapi, barang siapa dalam keadaan terpaksa (memakannya) sedang isi tidak menginginkannya dan tidak (pula) melampaui batas, maka tidak ada dosa baginya. Sesungguhnya Allah Maha pengampun, Maha penyayang" (QS. Al-Baqarah [2] : 173).

Perkosaan Visual (wanita sila baca)



Ketika kita masuk ke toilet, bilik mandi, bilik hotel, ruang ganti pakaian, dan lain-lain, seberapa besar anda yakin bahawa cermin yang tergantung di dinding dan kelihatannya seperti cermin biasa itu memang benar-benar cermin biasa, atau sebenarnya itu adalah cermin dua arah (orang di belakang cermin boleh melihat anda, sementara anda tidak dapat melihat mereka).

Kaabah dihina


Guys...Pe kena dgn dorg ni sume??..Jadikanla zOo negara tmpt sasaran ke,ape ke,ni tak,tmpt suci org islam yg dorg nak main2 kan...emm ntahla..KieSya pernah terbaca, "takda satu tapak tanah pun yg Dajjal tidak akan pijak di bumi ini kecuali madinah dan kota suci Mekkah"..Take a look at this picture!!..

Thursday, July 8, 2010

Sungai Dalam Laut

hye..KieSya rasa korg sume mesti pelik kan dgr tajuknye??KieSya pun pelk gak bile dpt email ni,hehe...Tpi tu la realiti dan kenyataannye..Pasal benda ni la org kafir masuk ISLAMtau..npe?oowhh lihat sendiri.... :)

Kafir Semakin Melampau


Tekejut KieSya tgk gmbr2 ni sume...Nape kafir makin melampau?..Kita tak ganggu pun dorg tpi korg cube tgk sendiri gmbr yg KieSya upload tu..Marah,kecewa,sedih,sume ada...Kita yg umatISLAM ni nk wtpe?takkan duk tgk je??...KieSya rasa nk berlawan ngn org kafir,bukan dgn cara berperang,bermusuh,tu sume bukan jln terbaik..Allah bg kita akal,gunakanla sebaiknye..ISLAMtu indah,ISLAM tu lembut..Guna cara berhemah...Lihat gmbr ni..

Wednesday, July 7, 2010

Akibat Kerap Guna Komputer


As Salam..Lama ke korg online hari ni?..Biasala,minimum mesti 2 jam kan,huu..Bukan ape,korg tau tak bahaya guna komp dengan masa yang lama??..KieSya nk tujukan pada mereka yg bekerja kat opis guna desktop tu...dan terutama yg byk guna mouse dan keyboard,oh tidak!!..Korg tgk la sendiri pic apa jd if terlalu kerap dengan kerja2 komp,owhhh KieSya xsanggup nk tgk!!




Akibat Kerap Guna Komputer


As Salam..Lama ke korg online hari ni?..Biasala,minimum mesti 2 jam kan,huu..Bukan ape,korg tau tak bahaya guna komp dengan masa yang lama??..KieSya nk tujukan pada mereka yg bekerja kat opis guna desktop tu...dan terutama yg byk guna mouse!!..Korg tgk la sendiri pic apa jd if terlalu kerap dengan kerja2 komp,owhhh KieSya xsanggup nk tgk!!

Monday, July 5, 2010

Jajan Unsur Babi

Hai n hai..KieSya ada dpt email ni,pasal jajan yg ada unsure babi..Katanya,benda ni ada jual di 7Eleven..Ntahla,KieSya pun tak pasti..Tpi kalau kita dah perasan,jaga2 la k..Kalau tak tau takpe,kalau dah tau tpi mkn jugak sbb sedap?Mcm mane la ibadat nak diterima kan?..Wallahualam..

Magik utk Microsoft Word


Hari yg membosankan..em..Tpi tetibe terlintas kat otak ni,pasal member KieSya penah bg satu benda ni,dia suruh cube sendiri magik Microsoft word ni,menarik gak!!..Kog cuba la sendiri..dan yang paling penting korg kena print out,janji ok????...

Minuman Kickapoo tak halal?


Kadang2 kita umat Islam tak sedar pun apa yang kita makan,sumber diperbuat drpd apa dan sebagainya..Kena la amik tau jugakkan,jn biar generasi kita ikut je telunjuk org lain dan tak tahu apa2..So betol ke air ni tak halal?..KieSya tak nak cite pnjg lebar,korg baca sendiri dan tgk pic tu sendiri ok..

Kalau Binatang Ada Facebook


Emm pecaya tak yg kucing KieSya ada facebook?hah!!hehe mana ada kidding je..Tpi kan,kalau haiwan ada facebook,macam mane eh?Kalau binatang ada fb, agak-agak begini lah ya komen-komen binatang tersebut kat STATUS yg mcm korang selalu post tu.......

Taubatnya Seorg Penkid


Haloaaa...emm br bgn tdo ni,terus rasa nk share cite kat korg,huhu..Nak kongsi ilmu,bile2 pun boleh kan..Asalkan ikhlas..Tpi ni bukan ilmu la,ni cerita..KieSya nak cerita kisah benar ni utk tatpan korg..Ada sumber yg dipercayai share kat KieSya..Silakan...

10 Amalan yang Terbalik


Salam ceria dan sihat untuk semua..Sihat arini?Moga kita dirahmati Allah hendakNya..Tpi kalau tak sihat atau dlm kesulitan,anggap saja tu ujian,kalau Allah datangkan Ujian pada kita,bermakna,Allah syg kan kita,betul kan? ;) Pe kata kita jenguk2 jap pe maksud yg KieSya cuba nk smpaikan ni,selamat beramal..

Rahsia 5 Jari Kita


Untuk tontonan Umum,sesuai ditonton oleh semua lapisan masyarakat..Ceh bunyi mcm ape je kan,saje KieSya nk poyo nk bagitau sume org bole baca tak kira umur,terutama khas untuk org Islam..yeah!!..5 jari..Pelbagai hikmah dan tafsiran yang boleh diandaikan di sebalik jari korg yang lima.
Cuba perhatikan perlahan-lahan jari anda.

Kaedah Jadikan Roomate Gila


Adoi,KieSya punye pancreas ngan urat kentut hamper putus bile bile wat benda2 ni kat kwn,haha..korg cube la test,pastu KieSya takkan bertanggungwb ke atas kesakitan,kehilangan,sindrom mahupun kecacatan,uh!!..Check it oUt!..

Sebab Nape Laki Tak Kahwin


Hye,agak menarik entry kali ni nape sebab laki tak kawin?hehe...Npe sbb KieSya tak kawin lagi?sbb KieSya muda lagi la,haha...Ok korg baca sendiri eh npe laki tak kawin..Sbb duit ke,halangan keluarga ke,tak pun sebab ha!! jeng jeng jeng!!..hehe...meh baca...

Kalimah ALLAH Pada Croc


Hye..Skali lg kita bejumpe..Dlm rancangan ape??Rancangan bersama KieSya!!hehe..ok2,berbalik pada tajuk,hairan2,npe la org luar dengki sgt dgn Islam ye?.emm kalau org Islam bersatu,bergabung,berkejasama,alamat hebat la kita..Tu yg org lain,agama lain takut dengan kita kan?kan?yeah!!..So kali ni pasal ape plak?Ni ha,pasal makcik Eton dgn si keldainya..haha taklah,pasal org yang dengki ngan Islam,yang nk org Islam pijak nama Tuhan org islam sendiri..Hah!!biar betik!!!..Ntahla,mungkin coincidence atau pun eksiden,emm..Jom tgk gmbr ni..Sama2 kita renungkan..Wallahualam..

Saturday, July 3, 2010

Wanita Sila Baca !!


Assalamualaikum para wanita..Sbnrnye KieSya tak tau nk letak tajuk ape.tpi yg penting,wanita patut tau..Bukn ape, juz nk wanita,gadis,anak dara,perempuan tau ttg LELAKI ni..Ops! kepada para lelaki,jgn marah eh if entry kali ni wat korg tak senang duduk..KieSya jUz nk wanita buka mata..

Khas untuk lahir 80an


Salam ceria..Masa ngah baring tadi,tibe2 KieSya mengelamun jap..bukan mengelamun ape pun, jUz teringat masa skolah dulu..Emm rasa nk balik zaman dulu..Pikir seronok je,tak yah nak piker masalah kewangan la,social la,dunia la,uh!!..KieSya nk kongsi ckit kenangan kita dulu masa skolah rendah,ni pun KieSya edit ckit dari member…psstt…jgn marah ye sesape yg berkenaan,hehe...

Friday, July 2, 2010

Facebook ejen rantaian Israel


Posting kali ini KieSya nk share artikel yg sedikit sebanyak akan
menguji tahap kesediaan berkorban dan solidariti kita dengan
sahabat-sahabat seaqidah kita di seluruh dunia Islam, khususnya
di bumi jihad Gaza, Palestin.

Kenapa yahudi bijak pandai?


Guys!!..everyoNe shOuld know this..korg rasa,npe yahudi bijak?yela,
sume benda kat dunia ni dia yg conquer..baru2 ni, Kiesya ada dpt artikel
tentang kenapa yahudi bijak..So KieSya nk kongsi gak..nak taw npe?
korg sendiri baca k..mmg pnjg ckit artikel ni,tpi rasanya penting semua kandungannya..

Selamat Membaca...

Related Posts with Thumbnails