Sunday, December 4, 2011

PEPSI,COKE,7UP DICEMARI VIRUS HIV?

As-salam,pernah tak anda dapat SMS yang heboh menceritakan tentang minuman berkarbonat yang dinyatakan mengandungi virus HIV?.Anda semua percaya?Nak tak nak,mesti ada rasa ragu dan kurang yakin nak minum kan. Benda ni sahih ke?Kalau berita ni fitnah semata-mata,maknanya pembawa fitnah tu memang berjaya memfitnah dan bawa berita yang membuatkan orang ramai tak membeli air ni lagi. DK ada jawapan untuk persoalan ni,nak percaya atau tidak,terpulang kebijaksanaan dan keyakinan anda sendiri. Yang pasti,selidik dahulu.

Sunday, August 21, 2011

MENGENAL AGEN SIHAT DALAM DIRI KITA


As-salam. Apa yang akan cerita dan kongsi ni sangat penting untuk semua manusia. Kalau proses atau agen ni tidak wujud dalam diri kita, memang sah dia bukan seorang manusia. Proses ini sangat penting namun ada yang malu akannya dan kalau boleh nak hentikan proses ni. Tak baik macam tu, setiap apa yang Allah cipta mesti ada hikmah dan sebabnya. Proses ini berlaku pada semua peringkat umur dan teruskan membaca bagi mengenal proses atau agen terpenting ini. Lepas itu anda sendiri nilai baik buruknya.

CARA MENGGUNAKAN 2 YAHOO MESSENGER SERENTAK


Anda nak tips? “ on tips” dan hantar ke 33333. Hehe, gurau! Ni ha nak inform sikit, sama ada anda semua dah sedia maklum atau belum, tetap DK nak maklum gak!. Tentang apa?,bukan tentang hati dan perasaan tapi tentang YM. Ada berapa banyak akaun Yahoo yang anda miliki? Atau Berapa ramai teman-teman anda? Berapa banyak kenalan yang ada pada yahoo messenger anda?.Caranya sangat mudah dengan langkah yang akan DK bagi ni.


Thursday, August 11, 2011

4 WAKTU ALLAH MENUNGGU PERMINTAAN ANDA PADA BULAN RAMADHAN


Sangatlah rugi pada mereka yang tak nak, tak mahu dan sombong berdoa kepada pencipta kita Allah SWT. Bukan perlukan duit pun, Cuma tadah tangan, ikhlas dan bersungguh-sungguh. Mudahkan?. Tapi rasanya masih ramai yang bila solat Jumaat tu, habis je solat terus kelam kabut nak keluar. Tak baik sombong macam tu. Ambil la masa 5 minit untuk “komunikasi dengan Allah”. Ok, biarlah tu hak mereka. Kali ni DK Cuma nak kongsi ilmu atau info yang tak seberapa ni pada anda semua, sama2 kita amalkan.


AMALAN RASULULLAH SEMASA RAMADHAN

As-Salam, bila tiba bulan Ramadhan yang indah ni, so mood pun mestilah tentang puasa kan. Soalan lazim, puasa ke?.Kalau tak puasa pun,siapa yang nak mengaku ye tak?.DK akan kongsi serba sedikit tentang amalan yang gemar Rasulullah lakukan pada bulan ramadhan. Amalan yang menghidupkan Ramadan ialah memperbanyakkan sedekah kerana sikap bermurah hati pada Ramadan adalah dituntut. Ibn Abbas melaporkan: “Rasulullah adalah orang yang paling dermawan dan beliau lebih dermawan lagi pada Ramadan ketika Jibril menemuinya lalu membacakan padanya al-Quran.” (Hadis riwayat Bukhari)


Thursday, July 21, 2011

AWAS ! DATA ANDA DICURI !


Bukan atas jalan raya je nak kena berhati-hati, tapi bila online pun nak kena berjaga juga. Anda semua tahu tak, bila kita online semua data yang ada dalam laptop kita boleh dicuri! Ya betul, benar dan sahih. Sebab itu kalau boleh, janganlah mengada-ngada nak simpan fail peribadi yang terlalu peribadi dalam komputer. Macam gambar atau video mahupun kata laluan atau akaun penting.



Monday, July 4, 2011

6 JENIS PENGHALANG KELAJUAN INTERNET ANDA

Alahai, cukup sakit hati bila saat memerlukan, internet bertukar jadi kura2. Lagi parah bila hal tu sangatlah penting. Pada mereka yang menggunakan internet dengan sambungan tanpa wayar atau bahasa sanskritnya wifi, mungkin beberapa penyebab yang DK berikan ni dapat membantu anda untuk mengelakkan internet terputus atau bertukar jadi siput. Tapi kalau anda memang dah langgan internet dengan pakej yang murah dan slow, itu punya hal, siapa pun tak bole bantu. 


Tuesday, June 28, 2011

10 VIRUS KOMPUTER PALING KEJAM

Walaupun virus komputer tak nampak dengan mata kasar mahupun alam realiti dan wujud pada alam maya, namun mereka semua sangat kejam pada kita. Pernah tak anda terfikir, orang yang mencipta antivirus sangat hebat? Bagi DK, mereka jugalah yang mencipta virus dan lantas mencipta penawarnya. Strategi pemasaran dan perniagaan agaknya. Tapi yang lagi hebat, ada yang berpendapat, bukan antivirus yang  kejam, tapi pencipta virus itulah sebenarnya yang kejam, tak gitu?.




KEUNIKAN BENTUK OTAK MANUSIA

Adakah anda semua tahu atau sedia maklum bahawa otak ciptaan Allah berbentuk sangat unik iaitu seperti seorang manusia sedang sujud. Begitulah kebesaran yang Allah nak tunjukkan pada kita. Dan sebab itu pada pendapat DK sendiri, otak kita ditempatkan di bahagian paling atas sekali dalam tubuh badan. Maka sebab itu juga kalau orang main kepala kita, kita marah ye tak?.Semua tu ada kaitan dengan bentuk sujud ke?.Wallahualam.


10 NEGARA DENGAN PENDUDUK ISLAM TERBESAR DUNIA


Memang tidak dinafikan, agama Buddha dan hindu sudah bertapak lama di bumi lebih awal dari Islam, namun begitu, agama suci Islam mempunyai penganutnya yang ramai hasil usaha pendakwah dan nabi serta Rasul kita berusaha keras menyebarkan agama Islam. Tidakkah anda bersyukur, kita dilahirkan sebagai seorang Islam? Alhamdulillah. Tetapi tahukah anda penganut Islam terbesar di dunia?. DK akan senaraikan 10 negara yang penganut kebanyakannya beragama Islam.





SEJENAK UNTUK MEREKA YANG BERGELAR ISLAM


Pernah DK terdengar orang luar kata yang Melayu tu Islam dan Islam tu Melayu. Bukan sejak azali lagi Melayu dikaitkan dengan Islam, maka ramai yang beranggapan orang Melayu memang semestinya Islam. Tetapi bukan itu yang DK nak kongsi dengan sahabat semua. Kali ini, tentang diri kita yang hina dan kecil ni. Tentang kemajuan diri kita, baik dari segi rohani, jasmani, duniawi mahupun ukhrawi. Sesama Islam tidak salah rasanya kita muhasabah diri dan saling menasihati macam lagu wahsini yang waheeda nyanyi tu,hehe…

ANDA SUDAH CUKUP BIJAK?


Pernah DK terdengar orang luar kata yang Melayu tu Islam dan Islam tu Melayu. Bukan sejak azali lagi Melayu dikaitkan dengan Islam, maka ramai yang beranggapan orang Melayu memang semestinya Islam. Tetapi bukan itu yang DK nak kongsi dengan sahabat semua. Kali ini, tentang diri kita yang hina dan kecil ni. Tentang kemajuan diri kita, baik dari segi rohani, jasmani, duniawi mahupun ukhrawi. Sesama Islam tidak salah rasanya kita muhasabah diri dan saling menasihati macam lagu wahsini yang waheeda nyanyi tu,hehe…


Friday, June 24, 2011

DSLR YANG TERBAIK ADALAH....


Model mana paling gempak ye?off course la depa bandingkan dua jenama paling meletup dan popular ni iaitu Nikon dan Canon. Ada yang sampai bergaduh, copy paste artikel sana sini mengatakan model Canon atau model Nikon paling best dan ada yang kata sebab OTAI ni cakap model ni best dan macam-macam lagi.Pernah DK pakai hp samsung galaxy SL,pastu ambil gambar,edit sikit,dan tunjuk dekat saudara minta teka pakai kamera apa,dan jawapannya memang dia cakap pakai DSLR. Jadi yang mana penting?skill,brand,body,lens atau semuanya??

Wednesday, June 22, 2011

AHLI KABINET SYAITAN

Apa?Ingat negara kita je ke yang ada ahli kabinet?Syaitan laknatullah ni pun ada juga kerajaan diorang. Kerajaan yang bermisi untuk menyesatkan manusia.Apa kata kita kenal sikit dengan nama dan tugas diorang ni. Ha nanti ada pulak komen yang cakap buat pa nak kenal syaitan,lebih baik kenal Nabi ke,apa ke. Em bukan macam tu,mana la tahu takut kalau nama ni ada digunakan kat mana2 ,paling tidak kita tahu itu nama syaitan kan?terpulanglah pada anda untuk menilai…..




Tuesday, June 14, 2011

BERSEDIAKAH ANDA MENDENGARNYA?


As-Salam. Hari ini kita nak bincang pasal apa ye?.Erm kali tentang dengar yang bukan masuk telinga kanan,keluar telinga kiri. Entry kali ni,biarlah masuk kat telinga dan minda kita biar sampai melekat selamanya.Apa yang DK ni kongsi ni untuk kehidupan yang kita yang serba mencabar sekarang ni,yela bila anda baca secara tak langsung boleh berubah ke arah kebaikan. Jangan malas ye cik adik cik akak cik abang,DK nak curi masa anda 5 minit je untuk entry ni...



Sunday, May 29, 2011

SELAMATKAN KOMPUTER ANDA DENGAN VIRUS

Memang itulah tekniknya,hasilkan virus untuk kuatkan antivirus. Macam ni ceritanya,DK akan memberi satu tips yang sangat berguna untuk keselamatan komputer anda,untuk memeriksa sekiranya anti-virus anda berfungsi dengan baik atau tidak,cuba la praktikkan apa yang DK akan kongsi.Artikel ini memang khas ditujukan untuk wanita sebab ramai kaum hawa yang pandang remeh je benda ni,yela kaum adam suka membelek,godeh,usik dan tak perlu nak ingatkan lagi tentang penjagaan komputer ni...



101 PENDEK POTONG PERLU ANDA TAHU


As-Salam.Ada rakan DK yang teruja sangat nak tahu apa pendek potong yang DK guna tiap kali guna laptop.Tak faham?Pendek potong tu bahasa saintifiknya shortcut,kan?haha..Ermm So ini la rahsianya ye kawan,DK Cuma rujuk kat sini dan lepas ni anda semua bolehlah praktikkan dengan hati yang senang lagi tenang.Bukan apa,rasanya ilmu tak perlu la nak kedekut sangat kan,ilmu tu bukan milik kita.Milik siapa?Ye,yang Maha Esa.

Friday, May 27, 2011

REKOD DUNIA YANG UNIK

Fuh fuhhh!!! Tu dia,dah berhabuk habis dah blog DK ni. Bukan tak ada idea,tapi masalah lagi berat,tak ada internet,ha jangan tanya kenapa,semuanya di atas sebab musabab yang tak dapat dielakkan dan bukan sebab tak bayar bil ok!,haha. So apa kata DK polish sikit blog ni dengan entry yang mencuci mata dan juga otak kita dengan keunikan makhluk bernama manusia ni rekodkan keunikan yang mampu mereka lakukan walaupun ada sesetengah tu menyakitkan diri sendiri.


Sunday, May 15, 2011

7 KEAJAIBAN SETELAH MENANGIS

Siapa cakap,siapa kata, menangis tak ada gunanya? Bila kita  menangis memang boleh buat mata merah dan bengkak. Tapi tahukah anda, menangis dan mengeluarkan air mata ternyata boleh jadi ubat ajaib yang berguna bagi kesihatan tubuh dan fikiran. Kenapa,tak percaya?.Ini dia DK sajikan anda dengan 7 keajaiban yang anda akan dapat setelah anda mengeluarkan air mata yakni kata saintifiknya menangis.


Wednesday, May 11, 2011

ADA APA DENGAN ANGKA 13 ?

As-Salam. Apa yang DK nak cerita ni,memang agak sensitif,yela sebab agama kita melarang kita percaya pada benda khurafat dan tahyul mahyul ni. Cuma DK ingin berkongsi cerita tentang angka 13 sebabnya 13 ni hari paling penting untuk masa depan DK dan kawan2  kat luar sana. So ada apa dengan 13? Banyak sangat ceritanya, dan DK cuma nak highlight kan pada yang perenggan bawah tu je mengenai tarikh 13 pada hari Jumaat.




MANUSIA TERTUA 256 TAHUN

"Jagalah agar hatimu tetap tenang, duduklah seperti kura-kura, berjalanlah dengan riang seperti merpati dan tidurlah seperti seekor anjing." Itulah kalimah nasihat yang diberikan oleh Manusia Ajaib Berumur 256 Tahun, Li Chung Yun, ketika seorang kepala suku bernama Wu Pu Fei mengundangnya ke rumah dan menanyakan rahsia umur panjang. Li Chung Yun meninggal pada tanggal 6 Mei 1933. Saat itu usianya 256 tahun....





Monday, May 9, 2011

TERAPI LUBANG HIDUNG


Kita memiliki hidung berlubang di sebelah kiri dan di sebelah kanan. Apakah fungsinya sama untuk menarik dan membuang nafas? Sebenarnya fungsinya tidak sama dan dapat kita rasakan perbezaannya, sebelah kanan mewakili matahari (mengeluarkan panas) dan sebelah kiri mewakili bulan (mengeluarkan dingin).






LUBANG TERDASYAT DI DUNIA

Lubang neraka? Oh tidak yang pasti ianya bukan lubang neraka ok! Yang jelas dan sahihnya, ia adalah lubang atau erti kata lainnya kawah buatan manusia dan ada juga yang semula jadi tercipta. Besar mana lubangnya?Sebesar lubang cacing?Alahai kalau besar tu buat penat je DK cari info tentang lubang dan Kawah ni.Jom kita terjah. Dah terjah dan selidik, kita pilih untuk cuti bersantai kat situ bersama keluarga dan insan tersayang.

101 WEB YANG PERLU ANDA TAHU

Nak cari software kat mana?Nak cari maklumat itu ini kat mana?Jangan risau sebab DK nak share 101 web yang mungkin berguna untuk anda semua. Kalau ak berguna sekarang pun,mana tahu akan datang baru terhegeh-hegeh nak buka balik entry DK ni,hehe. Sebenarnya,ada banyak lagi Dk nak senaraikan, tapi yang DK tak senarai tu mungkin anda semua dah tahu dan tak perlu lah ye. Nanti rabun pula mata nak membaca ye tak?


Friday, April 29, 2011

TAK PERLU BERHEMPAS PULAS


As-Salam. Rasanya tengah mood final exam sekarang ni untuk semua IPTA mahupun IPTA di Malaysia. Jaga kesihatan dengan baik dan InsyALLAH DK doakan semua penuntut IPT dan pelajar sekalian dipermudahkan menjawab Exam nanti.Good luck and all the best. So bekalan ilmu dan pengetahuan anda untuk bawa ke dewan peperiksaan dah cukup ke? Anda runsing?Anda penat?Kalau masih tak cukup,DK ada jalan untuk selesaikannya,tips dan kaedah dan anda semua tak perlu lagi belajar sampai ......


Saturday, April 23, 2011

PIRING ASTRO HADAP KIBLAT?


As-Salam. Sihat?Kalau tak sihat jangan malas jumpa doktor ok! Semenjak dua menjak ni,rasa macam banyak pula entry nak di post kan. Rasa gatal je tangan ni,alahai tak kisah la kan janji hati puas berBLOGGING,yeah! So berbalik kepada tajuk entry yang sudah pastinya pembaca sekalian tertanya-tanya sahih atau tidak....

Friday, April 22, 2011

RASANYA SYAITAN SUKA ANDA TAK?


Assalamualaikum warahmatullah hiwabarokatuh. Susah ke nak bagi ayat panjang?Alahai kalau taip nama artis tak apa pulak ye panjang berjela?.Kejam tak tajuk kali ni?hehe bukan apa,DK nak kongsi dengan pembaca budiman semua tentang maklumat dan sedikit info tentang SYAITAN yang memang terang lagi bersuluh musuh kita yang nyata. Jadi,agaknya syaitan nirrajim ni suka anda tak?Tepuk dada tanya selera. Kalau selera tak mahu jawab,tepuk dahi katakan aiyo,ok?  

Thursday, April 21, 2011

MARI TEST KEYBOARD ANDA

Anda pernah main game atau chatting sampai butang keyboard atau bahasa indahnya papan kekunci tercabut?atau secara tiba-tiba ianya tidak berfungsi?Jika ya,sediakan payung sebelum hujan atau ON PAPAN dan hantar ke sana,hehe gurau! Ok2, DK serius, semua sedia maklum keyboard merupakan salah satu peranti yang sering kita pakai pada saat menggunakan komputer. Disini DK memberikan beberapa cara.....

Friday, April 8, 2011

AYAM DAN TELURNYA

Eiisshhh tajuk entry pun dah macam tak senonoh, tapi itu lah yang hakiki dan realitinya. Heboh sekarang ni. Tapi,bagi DK,kalau binatang pun mereka boleh copy dan klon kan,ini pulak telur ye tak? Secara peribadi, DK memang kagumi kebijaksaan mereka tapi PLEASE janganlah di salah gunakan kebijaksanaan yang TUHAN berikan,gunakan pada jalan kebaikan ok!!!So apa cerita fasal telur ni?Hebat sangat ke?Sebenarnya...


Friday, April 1, 2011

APRIL FOOL DI BOLEHKAN JIKA . . .

Baca tajuk dah boleh ungkap ertinya kan?Dah penat rasanya masing-masing saling nasihat dan mengingatkan kita tentang APRIL FOOL ni ye tak?Tak perlu DK nak cerita panjang, memang semua dah sedia maklum. Tetapi, kenapa masih ada yang gatal lok lap mengeyam dok sambut lagi? Kenapa ye? Sebab tak peduli tentang ISLAM?Sebab tak peduli orang kata?Eiishhh!! Dk kata apa?Jangan tuduh orang sebarangan. Nak kena rotan???. Mungkin mereka tak di DENGAR kan dengan kisah sejarah april fool ke,mana kita nak tahu kan?. Eh tapi yang tak sambut tu tahu ke sejarah sebenar april fool ni? Kalau setakat...


Saturday, March 26, 2011

6 PETANDA


Pasangan kekasih yang mempunyai perasaan saling berjodoh pasti akan memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap wajahnya atau mendengar suaranya kalian akan merasakan getarannya. Namun, apakah petanda lain agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh (soulmate) kalian atau bukan...Chewwahh ada gaya pakar motivasi tak?hehe...Jangan gundah,resah,putus asa,kecewa dan bla bla lagi bila kita takda jodoh dengan si dia,rileks and keep it steady ok! bak kata kawan DK, "mu ni, bunga bukang sekuntung,kumbang pun bukang sekoR!!" (loghat ganu). 


1 SOALAN 10 JAWAPAN

Banyak mulut,banyak cakap,bayak songeh. Biasa sangat jumpa orang macam ni kan? Kadang-kadang tu terlebih peramah,tanya sepatah je,tapi jawapannya vavavOOom panjang,haha. Takpe la yang penting insan tu happy! Berbalik kepada tajuk yang DK post kali ni, DK cuma nak berkongsi cerita,yes cerita! Pernah kita dengar orang selalu bandingkan yang mana lagi bagus itu atau ini. Dalam cerita ni,walaupun kita dah tahu jawapannya, tapi DK tertarik dengan 10 jawapan yang mantOoop lag bernas dan silalah baca untuk renungan bersama...



Sunday, March 20, 2011

CINTA 14 FEBRUARI, ( MUST READ & SEE )

As-Salam. Bila sebut je tarikh tu,semua dah dapat teka right?Yes memang hari kekasih. Maaf sebab entry ni agak basi,berkulat,busuk mahupun berulat,eiishh!TETAPI isinya mantOoop lagi wOo! Tak caya?Ce baca, ce baca…Tak perlu la DK(DuniaKiesya) nak bebel panjang lebar lagi kan?Owh ye yang penting,ni bukan cerita maksud tarikh tu ke or karangan yang panjaggggg sangat dan DK tahu kalian semua malas baca, tapi kali ini lain sikit.Alaa rileks arr der,meh meh check it out sikit!


RIFUKU ARIKURINDUKA = HYE SEMUA !!!

Chewahh...Ape?Tu bukan bahasa sanskrit ok!...Tapi adalah bahasa Jepun yang kiesya tengah ambil kursus selama 3 tahun sekarang ni.Eh betol la,tak caya pulak kome ye,hehe kidding!. Neway benda ni dah lama Kiesya nak post,tapi rasa macam tak menarik dan memandangkan ada kawan Kiesya yang sengaja mempoyokan dirinya menggunakan bahasa jepun,maka TERwujudlah entry ini,yessss!!!.Tapi for sure...Teruskan membaca ye tuan puan.


Sunday, March 6, 2011

KITA TANYA,QURAN JAWAB.

Rasanya tajuk pun sudah terang lagi bersuluhkan?Sebenarnya Kiesya nak letak tajuk “mengapa menegeluh”, tapi rasa macam tak menarik pulak,em. Takpe la kan, yang penting isi mantoOop,yeah!!!...My dear frenz,kita selalu mengeluh itu ini,banyak sangat problem la,rasa nak bunuh diri la,eisshh jangan macam tu,ingat semua tu ujian,kalau kita dapat lepas ujian tu,maknanya kita semakin matang dan INSYALLAH dugaan dan cabaran yang seterusnya kita boleh tempuh dengan slow and steady,aminnn. So, mari,jom,let,meh kita tengok next…

Thursday, March 3, 2011

JANGAN SALAH GUNA "SHORTFORM"

Uh! Penat sangat hari ini,dengan hal itu,masalah itu,haishh!!!...Takpe la kan,kalau takda masalah,bukan kehidupan namanya,dan proses nak matang pun terbantut ye tak?So gunakan kaedah jalan penyelesaian yang terbaik untuk selesaikan apa jua masalah,akhir sekali bertawakallah kepada ALLAH yang Esa. Baik!,setelah selesai berCERAMAH,hehe,berbalik kepada entry untuk hari,masa dan saat ini,Kiesya sengaja masukkan entry ni sebab Kiesya sendiri pernah terkena dan tak tahu maksud certain shortform,tapi kalau dah singkat sangat tu,memang susah jga la kot nak agak...Bagi mereka yang makan cili dan terasa pedasnya,sila ambil perhatian ok!(jangan marah ye kawan)...Berhati-hatilah semasa guna shortform takut orang tak paham maksud sebenar.




MANUSIA TAK SEHEBAT LEMBU?

Walawei!!!hehe tu perkataan pertama yang keluar dari lubuk hati Kiesya bile dengar tajuk entry kali ini,opsS! bukan entry ini, tapi entry ORIGINAL nye,sebab Kiesya tak mampu nak ikut entry dari pihak yang bertanggungjawab sebab tajuknya terlalu pedas meletOop!. Heh! Tapi Kiesya dah minta permission dia nak palagiat ok,tak baik woOo buruk sangka sama saya. Hey kawan lu tau ka zaman sekarang nyawa manyak mulah ma! Haha sangat suka ayat yang dipetik dari filem KLdrift 2...Filem Malaysia?Yeah saya sOkong!!!




KULIT TERBAKAR?. KIESYA ADA PETUA!!!

As-Salam,emm jangan jawab “salam” je,tapi jawablah dengan penuh,kan INDAH bagi salam,ye tak?Short form “salam” je pun kalau boleh janganlah guna,sebab Kiesya pun dah bagitahu sebabnya kan?..Ha pulak dah!!,membebel dah lari tajuk ni,huhu…Ok,Kiesya tak nak CELOTEH merapu,sebab entry kali ini,ada permintaan so Kiesya berusaha untuk buat kajian selama beberapa bulan,chewWaAhh!!Dahla eh, jom kita baca je ok!!

Wednesday, February 16, 2011

50 RAHSIA PENTING RASULULLAH

Bismillah. As-Salam kepada mereka yang ISLAM dan sejahtera ke atas mereka yang non MUSLIM  =)   Hari ini Kiesya rasa ceria lantas memakan dengan banyak sekali!,hehe...Bestkan kalau orang belanja?Makanan tak sedap pun jadi sedap,ye tak?haha...Emm,so kali ni pasal apa pulak ye?Deiii!!tgk tajuk kasi paham sendiri la(kata kawan Kiesya)..ye,rahsia penting ni,kalau kalian semua menyintai seseorang,mesti salah silah hidup dia nak tahu kan?dari A smpai la Z..So kalau kita cinta dengan kekasih ALLAH yakni RASULULLAH?Apa kita patut buat?. Pesan kiesya,rajinlah berselawat supaya kita dapat syafaat Baginda di akhirat kelak,InsyALLAH,amin. Dahtu apa lagi?Klik la "teruskan membaca"...   =p


Tuesday, February 8, 2011

BACALAH DAN RENUNGKAN

"Tak perlu jaga tepi kain org,sebab kain sendiri yang terlondeh"...Heh!Slalu dengarkan?em,rakyat malaysia,rakyat kita,terutama melayu,memang suka buat macamtu kan?kan?kan?hehe. Bagi kiesya,bagus juga kalau ada sikap busy body ni, yela at least kita amik tau juga hal org tu kan?daripada tak bertegur sapa,ye tak?.Terpulang la kepada diri sendiri untuk menilainya,tepuk dada tanya hati. OKEH!,Kiesya tau setiap kali post artikel,mesti nak membebelkan?haha yela barula berseri sikit,kalau formal sangat macam tak best lak kan?So,kali ni pasal apa pulak ye?Nak tau jom baca yang seterusnya.




Sunday, February 6, 2011

LED,PLASMA ATAU LCD ???

Hye!!! Cik adik dan cik abang sekalian,penah tak korang semua berdepan dengan situasi disini menanti,disana menunggu?hehe..Takda apa pun,saja tanye!.Sebab bila tengok tajuk kali ni pun dah macam dalam dilema kan?YES! trend nak ada salah satu ejen media ni memang tengah MENGGILA sekarang! Owh yeah biasa la rakyat Malaysia kan suka mengikut trend,skali lagi Kiesya menjerit, UP TO DATE ye bebeh!!huhu..So pada mereka yang ingin membeli sebuah TV ni,pastikan bijak membeli okeh!Ni kiesya nak bagi tips sikit and macam nak tau mana yang better,check it oUt!!

Friday, February 4, 2011

NGP ( PSP 2 ) MENGGANAS !!!

MAMA!!!NAK SATU BOLEH??? Hehe...bez gilez kot kalau dapat menatang ni,uh! konfem peratusan kehenseman serta saham Kiesya bertambah 38%,haha!.. Yela Kiesya pun nak kena upgrade jugak menatang Kiesya yang kat umah ni,hidup mesti up to DATE kan!!yeszaa...Tapi bagi mereka yang masih belajar tu,Kiesya sarankan janganla mintak kat parents ye,sebab benda ni kehendak,bukan kepentingan,ye tak?.Tapi kalau dah banyak sangat duit tu tak tau nak watpe,ataupun pegi bakar duit( hisap rokok ),baik beli menatang ni ye tak?haha jangan marah ye kepada smoker sekalian,lalala,hehe..Ok, ni Kiesya nak habaq mai dia punya spec!

Monday, January 10, 2011

TIDUR DENGAN SIHAT

hye!! Bertemu kembali!!  =)  Kiesya bagun pagi je terus online sebab nak berkongsi ilmu dan info tentang apa yang Kiesya tahu iaitu amalan sebelum kita tidur. Jangan sebarang tidur ye! dan ada juga Kiesya amalkan benda2 ni sebelum tidur,alaaa bukan susah pun nak amalkan,free je kOt!..Errmm penting sangat ke benda ni?Terpulang pada mereka nak follow ke tak,kesihatan diri masing2,sendiri mau ingat la ye! Tuhan dah bagi kita tubuh badan yang sempurna ni,so kita kena la jaga elok2..Eh! hello!badan kita ni Allah bagi pinjam je ye,bukan bagi untuk selamanya. So kalau dah nama pun barang pinjam,kena la jaga molek2!




PELAKON MELAYU PERTAMA HOLLYWOOD

 As – Salam!. Sihat? Moga dalam keadaan sejahtera selalu. Ermm berbalik kepada tajuk Kiesya,siapa ye agaknya?Ha!! Ingat Melayu tak layak ke nak berlakon kat sana?Siapa kata tak layak?siapa????huh!! Ada sesetengah orang kita suka sangat memperkecilkan bakat orang Malaysia,setakat berlakon filem cinta,komedi,bolehlah,itu jela modalnya nak dikutuk,eish!,ok2,Kiesya bagitau ye siapa dia pelakon Melayu pertama berlakon di sana!


Selamat Membaca...

Related Posts with Thumbnails