Thursday, July 21, 2011

AWAS ! DATA ANDA DICURI !


Bukan atas jalan raya je nak kena berhati-hati, tapi bila online pun nak kena berjaga juga. Anda semua tahu tak, bila kita online semua data yang ada dalam laptop kita boleh dicuri! Ya betul, benar dan sahih. Sebab itu kalau boleh, janganlah mengada-ngada nak simpan fail peribadi yang terlalu peribadi dalam komputer. Macam gambar atau video mahupun kata laluan atau akaun penting.



Monday, July 4, 2011

6 JENIS PENGHALANG KELAJUAN INTERNET ANDA

Alahai, cukup sakit hati bila saat memerlukan, internet bertukar jadi kura2. Lagi parah bila hal tu sangatlah penting. Pada mereka yang menggunakan internet dengan sambungan tanpa wayar atau bahasa sanskritnya wifi, mungkin beberapa penyebab yang DK berikan ni dapat membantu anda untuk mengelakkan internet terputus atau bertukar jadi siput. Tapi kalau anda memang dah langgan internet dengan pakej yang murah dan slow, itu punya hal, siapa pun tak bole bantu. 


Selamat Membaca...

Related Posts with Thumbnails