Saturday, March 26, 2011

6 PETANDA


Pasangan kekasih yang mempunyai perasaan saling berjodoh pasti akan memiliki ikatan emosional, spiritual dan fizikal antara keduanya. Hanya dengan menatap wajahnya atau mendengar suaranya kalian akan merasakan getarannya. Namun, apakah petanda lain agar seseorang dapat merasakan bahawa si dia jodoh (soulmate) kalian atau bukan...Chewwahh ada gaya pakar motivasi tak?hehe...Jangan gundah,resah,putus asa,kecewa dan bla bla lagi bila kita takda jodoh dengan si dia,rileks and keep it steady ok! bak kata kawan DK, "mu ni, bunga bukang sekuntung,kumbang pun bukang sekoR!!" (loghat ganu). 


1 SOALAN 10 JAWAPAN

Banyak mulut,banyak cakap,bayak songeh. Biasa sangat jumpa orang macam ni kan? Kadang-kadang tu terlebih peramah,tanya sepatah je,tapi jawapannya vavavOOom panjang,haha. Takpe la yang penting insan tu happy! Berbalik kepada tajuk yang DK post kali ni, DK cuma nak berkongsi cerita,yes cerita! Pernah kita dengar orang selalu bandingkan yang mana lagi bagus itu atau ini. Dalam cerita ni,walaupun kita dah tahu jawapannya, tapi DK tertarik dengan 10 jawapan yang mantOoop lag bernas dan silalah baca untuk renungan bersama...



Sunday, March 20, 2011

CINTA 14 FEBRUARI, ( MUST READ & SEE )

As-Salam. Bila sebut je tarikh tu,semua dah dapat teka right?Yes memang hari kekasih. Maaf sebab entry ni agak basi,berkulat,busuk mahupun berulat,eiishh!TETAPI isinya mantOoop lagi wOo! Tak caya?Ce baca, ce baca…Tak perlu la DK(DuniaKiesya) nak bebel panjang lebar lagi kan?Owh ye yang penting,ni bukan cerita maksud tarikh tu ke or karangan yang panjaggggg sangat dan DK tahu kalian semua malas baca, tapi kali ini lain sikit.Alaa rileks arr der,meh meh check it out sikit!


RIFUKU ARIKURINDUKA = HYE SEMUA !!!

Chewahh...Ape?Tu bukan bahasa sanskrit ok!...Tapi adalah bahasa Jepun yang kiesya tengah ambil kursus selama 3 tahun sekarang ni.Eh betol la,tak caya pulak kome ye,hehe kidding!. Neway benda ni dah lama Kiesya nak post,tapi rasa macam tak menarik dan memandangkan ada kawan Kiesya yang sengaja mempoyokan dirinya menggunakan bahasa jepun,maka TERwujudlah entry ini,yessss!!!.Tapi for sure...Teruskan membaca ye tuan puan.


Sunday, March 6, 2011

KITA TANYA,QURAN JAWAB.

Rasanya tajuk pun sudah terang lagi bersuluhkan?Sebenarnya Kiesya nak letak tajuk “mengapa menegeluh”, tapi rasa macam tak menarik pulak,em. Takpe la kan, yang penting isi mantoOop,yeah!!!...My dear frenz,kita selalu mengeluh itu ini,banyak sangat problem la,rasa nak bunuh diri la,eisshh jangan macam tu,ingat semua tu ujian,kalau kita dapat lepas ujian tu,maknanya kita semakin matang dan INSYALLAH dugaan dan cabaran yang seterusnya kita boleh tempuh dengan slow and steady,aminnn. So, mari,jom,let,meh kita tengok next…

Thursday, March 3, 2011

JANGAN SALAH GUNA "SHORTFORM"

Uh! Penat sangat hari ini,dengan hal itu,masalah itu,haishh!!!...Takpe la kan,kalau takda masalah,bukan kehidupan namanya,dan proses nak matang pun terbantut ye tak?So gunakan kaedah jalan penyelesaian yang terbaik untuk selesaikan apa jua masalah,akhir sekali bertawakallah kepada ALLAH yang Esa. Baik!,setelah selesai berCERAMAH,hehe,berbalik kepada entry untuk hari,masa dan saat ini,Kiesya sengaja masukkan entry ni sebab Kiesya sendiri pernah terkena dan tak tahu maksud certain shortform,tapi kalau dah singkat sangat tu,memang susah jga la kot nak agak...Bagi mereka yang makan cili dan terasa pedasnya,sila ambil perhatian ok!(jangan marah ye kawan)...Berhati-hatilah semasa guna shortform takut orang tak paham maksud sebenar.




MANUSIA TAK SEHEBAT LEMBU?

Walawei!!!hehe tu perkataan pertama yang keluar dari lubuk hati Kiesya bile dengar tajuk entry kali ini,opsS! bukan entry ini, tapi entry ORIGINAL nye,sebab Kiesya tak mampu nak ikut entry dari pihak yang bertanggungjawab sebab tajuknya terlalu pedas meletOop!. Heh! Tapi Kiesya dah minta permission dia nak palagiat ok,tak baik woOo buruk sangka sama saya. Hey kawan lu tau ka zaman sekarang nyawa manyak mulah ma! Haha sangat suka ayat yang dipetik dari filem KLdrift 2...Filem Malaysia?Yeah saya sOkong!!!




KULIT TERBAKAR?. KIESYA ADA PETUA!!!

As-Salam,emm jangan jawab “salam” je,tapi jawablah dengan penuh,kan INDAH bagi salam,ye tak?Short form “salam” je pun kalau boleh janganlah guna,sebab Kiesya pun dah bagitahu sebabnya kan?..Ha pulak dah!!,membebel dah lari tajuk ni,huhu…Ok,Kiesya tak nak CELOTEH merapu,sebab entry kali ini,ada permintaan so Kiesya berusaha untuk buat kajian selama beberapa bulan,chewWaAhh!!Dahla eh, jom kita baca je ok!!

Selamat Membaca...

Related Posts with Thumbnails