Wednesday, December 22, 2010

5 SEBAB KITA PERLU MEROKOK

Kenapa ramai orang benci pada perokok? Pelik betul la. Kan 5/10 daripada lelaki dewasa kat Malaysia ni adalah perokok. Takkan nak benci diorang semua. Tak baik tau. Nanti dapat jodoh perokok jugak baru padan muka..Haha gurau. Ermm artikel ni Kiesya palagiat je dari sumber yang membenarkan untuk diperlakukan sedemikian,hehe…enjoOOoy!!!

Sebenarnya perokok ni ada alasan tersendiri untuk merokok. Ingat diorang saje suka-suka je ke?

1 MINIT UNTUK ISLAM

Assalamualaikum,seemoga bermanafaat kepada kita semua dengan apa yang Kiesya ingin kongsikan bersama,untuk mengingatkan diri kita dan diri Kiesya sendiri yang sering alpa dengan kelazatan dunia...Seminit untuk kita beringat... DIINGATKAN SEMULA supaya tak lupa...Protokol ke 10 Yahudi mengandungi 8 perkara....

KAMBING = BABI ?

Salam sejahtera. Sebelum tu,Kiesya nak mengadu sikit boleh tak?Kiesya bangun awal pagi sebab ada bunyi bising,seruling!. HadoOoi orang nak tidola,tu kan alat muzik SYAITAN LAKNATULLAH!. Ok,sorry merepek panjang. Ni ha,ada sumber yang boleh dipercayai telah menghantar beberapa gambar yang Kiesya rasa nak kongsi dengan semua pembaca,untuk kepentingan bersama dan paling penting untuk ISLAM yang kita cintai.Vavi berupa kambing!...Ye!,BABi berupa kambing,pelikkan?Tapi itu lah realiti. Moh ler kita tengok gambar ni yeOp!.

Tuesday, December 14, 2010

KOMPUTER SEBESAR TAPAK TANGAN.


Ocosmos OCS-1. Begitulah nama PC dinamik yang boleh digenggam dengan ukuran lebih kecil dari netboOk dan berbentuk seperti PSP,yeah! Sekali lagi,PSP ye... PC genggam ini menggunakan chip Intel Atom Oak Trail, grafis Intel 600 GMA dan 32GB solid state disk. Menurut lembar spesifikasi yang diperoleh UMPC Portal, Ocosmos OCS-1 akan dipasarkan di AT & T di AS dan KT di Korea, dan dikeluarkan pada tahun 2011.

Monday, December 13, 2010

KERTAS? SUDAH KETINGGALAN ZAMAN.

Hey hey!!Nak tau tak?Nak ke tak,kena juga tahu,hehe...Sony telah melancarkan e-book reader Sony Reader Daily Edition  yang tersedia di web (sonystyle.com). Super duper ebook reader tujuh inci menggunakan touchscreen e-paper dan mendapatkan Wi-Fi selain akses jaringan 3G. Dengan menggunakan ciri yang meletOop tersebut, pengguna dapat men-download e-buku dan majalah, sementara pada saat yang sama dapat terhubung ke Google, Wikipedia, Twitter, Facebook dan sumber berita,waahhh!!! Mama, belikan saya satu!!huhu...

KELEBIHAN SUJUD

Assalamualaikum...Lagi tentang sujud, ye!! Benda ni bukan main-main yang kita boleh perlekeh dan permainkan. Tanpa kita sedari,pergerakan dalam setiap solat ada kebaikan secara lahiriah mahupun batiniah dan disitulah terletaknya keindahan ISLAM. Alhamdulilllah beruntunglah kita menganut dalam agama yang suci ni. Bukan sekadar beribadah semata-mata,tapi secara saintifiknya pun dah nampak ISLAM adalah agama yang sempurna. Mari Kiesya senaraikan antara beberapa kelibihan sujud...

Friday, December 3, 2010

KAJIAN SAINTIFIK TIDAK BOLEH LEWAT SOLAT


Kajian mengapa kita ditegah dari melewatkan solat,kenapa ye?Sekarang ni solat pun boleh dikaji secara saintifik dan dari kesihatannya terbukti benar,ALLAHUAKBAR...Jom Kiesya nak cerita sikit...
Ditanya Nabi SAW, apakah amalan yang sebaiknya, maka bersabda Nabi : Solat di awal waktunya” ( Riwayat oleh At-Tirmidzi dan Abu Daud, Al-Albani menshohihkannya)
Nabi SAW bersabda. Ertinya : “Tangguhlah sehingga sejuk bagi solat zohor, kerana... kekuatan panas (matahari) adalah dari bahang neraka jahannam.” ( Hadith shohih riwayat Al-Bukhari).

PESILAT M'SIA = PROTON

MALAYSIA BOLEH!!! yEAh!! Satu tepukan dan jeritan untuk PROTON kerana menghasilkan proton yang berkaliber dan mantOoOp! Barangan Malaysia tak berkualiti eh? Erk,tengok la budget kita berapa,tak kan lah budget sikit nak hasilkan kualiti macam BMW,logik ke? Lagipun Malaysia baru puluhan tahun berkecimpung dalam arena automotif ni kalau nak dibandingkan dengan negara luar yang dah beratus tahun... Tak kisahla apa pun,sebab Kesya sendiri pakai kereta Malaysia...Eh, nak tengok gambar kan?Bukan tengok pembebelan,huhu, Okeh check it oUt!!

Selamat Membaca...

Related Posts with Thumbnails