Sunday, October 31, 2010

DOSA TANPA HENTI DI FACEBOOK


Facebook satu permainan dari Israel untuk umat Islam. Adakah kita sedar semua tu?
Kiesya sedar ke tak eh?emm..mm..tepuk dada tanya hati.. Sebelum tu, Kiesya nak minta maaf kalau ada yang terasa hati atau terasa badan ke,taua pape jela ye.. Kiesya just nak berkongsi info atau pendapat tentang laman soSIAL yang makin popular di Malaysia ni terutamanya bagi perempuan islam yang ada profile facebook dan suka upload gambar-gambar dorang yang “cute” tu ke facebook untuk ditonton dan dilihat oleh kawan2 di facebook.

Tahukah anda setiap kali lelaki yang menonton gambar anda tu, anda akan mendapat dosa?

Memang betul anda bertudung, pakai baju, pakai seluar. Pakai tudung tapi nampak bentuk payu dara jadi kira mendedahkan aurat tu. Contohnya tudung ekin. Anda ingat lelaki yang tengok gambar anda tak ghairah dan sekadar tengok sahaja bentuk payudara anda tu? Atau anda suka mendedahkan asset anda yang anda rasa besar dan cantik tu untuk tatapan para lelaki dan suka bila lelaki memuji anda?

Memang tak dapat disangkal lagi lelaki ada nafsu bila melihat wanita yang menampak bentuk tubuhnya walaupun wanita tersebut memakai tudung dan baju kurung. Tentu mata anda fokus di bahagian tetek payudara perempuan tersebut, tak tahulah sama anda nak tahu saiz atau bentuk. Bila diberitahu berdosa tengok aurat perempuan, anda bagi alasan “sape suruh perempuan tu upload dekat facebook?”.

Dan bila anda ghairah melihat gambar perempuan yang sekelas dengan anda atau kawan baik anda, anda segera save gambar tersebut untuk tatapan lain kali. Dan setiap kali anda melihat balik gambar tersebut, wanita itu akan mendapat 2 kali dosa dan anda mendapat 1 kali dosa. Dan jika anda sebarkan pula kepada kawan-kawan anda. Wanita tersebut terus mendapat dosa selagi orang melihat gambarnya walaupun ketika dia sedang tidur.

Sayang sekali perempuan-perempuan cantik di luar sana tak mengerti. Mereka suka bila lelaki komen “cantiknya”, “wah comelnya”, “cantik body” dan mereka lagilah menambah koleksi gambar mereka di facebook. Mereka suka dipuji padahal lelaki tersebut memuji payudara, bentuk tubuhnya bukan kecantikan wajahnya. Anda ada wajah yang cantik,comel jadi kenapa dedahkan pada orang lain? simpan je la untuk bakal suami nanti.

Anda amik gambar dalam posing yang seksi juga mampu menghairah lelaki yang melihatnya. Dengan lentuk badan anda yang cantik pasti lelaki tersebut datang lagi untuk melihatnya. Tubuh anda cantik?payudara anda mantap? body anda slim? Dan anda nak bagitahu semua lelaki yang anda tu menarik dengan mendedahkan aurat anda? Silakan terus buat dosa di facebook.

Baju ketat, seluar jeans ketat, bertudung tak tutup bahagian dada.. menutup aurat ke macam tu? Belambak gambar perempuan islam yang letak gambar macam ni di facebook mereka. Bagi mereka, mereka sangka menutup aurat sebab tak ada bahagian terdedah walaupun nampak jelas bentuk punggung, bentuk payudara dan susuk tubuh mereka. Mungkin mereka nak gambar mereka dijadikan modal untuk lelaki melancap/masturbasi.

Fikir-fikirkanlah. Jangan terperangkap dengan permainan Israel ni, facebook adalah kilang dosa untuk umat Islam.

Sekarang untuk perempuan, sila ke bahagian album anda dan set privacy kepada private dan untuk anda sahaja.

Untuk lelaki pula, kurangkan melihat gambar wanita yang mendedahkan aurat dan jangan pula anda create profile baru dan menyamar jadi perempuan untuk melihat album perempuan tersebut.

2 comments:

Terima Kasih atas komen yang positif :)

Selamat Membaca...

Related Posts with Thumbnails