Sunday, November 14, 2010

iPOD ke iPAD ?


Apple iPad. Pasti semua sudah pernah mendengar tentang gajet terbaru dari Syarikat terkenal Apple ini. iPad ialah satu generasi baru tablet pc. Saiznya comel. Ramai yang mengatakan ia seperti sebuah iPhone yang dimutasi dan membesar. Heh! Apa yang penting, Kiesya tak berapa minat la Ipod popot ni,haha.. Mungkin sebab dia apple kot,dahla apple kena gigit dengan ulat kan kalau tengok pada logo dia tu,uh! Kalau logo tembikai ke, ok kot baru Kiesya suka! haha die hard fan sekalian,jangan marah eh..

Mari kita lihat ciri-ciri iPad :
1. skrin LCD bersaiz 9.7"
2. Prosessor Apple A4 1Ghz
3. 802.11n wireless
4. Bluetooth 2.1
5. Terdapat speaker dan microphone
6. Accelerometer
7. Display: 1024×768 pixels
8. Bateri selama 10jam


iPad belum berada di pasaran Malaysia. Tapi harganya di US bermula dari $499 (RM1.7k)

Mahal kan? Kiesya memang tak mampu. Masih menyimpan harapan untuk memiliki sebuat MacBook Pro untuk kerja-kerja photography Kieysa. Apatah lagi iPad ini. Apple seperti biasa memiliki product line-up yang sungguh stylo. Termasuklah iPad.

Tapi bagi mereka yang belum mampu memiliki iPad, rupanya ada satu cara mudah untuk mendapatkan iPad. Sekurang-kurangnya dapat "feel" lah.



Amacam? Mudah bukan? Sekelip mata sudah bertukar menjadi iPad!

0 pengkritik yang bombastik:

Post a Comment

Terima Kasih atas komen yang positif :)

Selamat Membaca...

Related Posts with Thumbnails