Thursday, March 3, 2011

MANUSIA TAK SEHEBAT LEMBU?

Walawei!!!hehe tu perkataan pertama yang keluar dari lubuk hati Kiesya bile dengar tajuk entry kali ini,opsS! bukan entry ini, tapi entry ORIGINAL nye,sebab Kiesya tak mampu nak ikut entry dari pihak yang bertanggungjawab sebab tajuknya terlalu pedas meletOop!. Heh! Tapi Kiesya dah minta permission dia nak palagiat ok,tak baik woOo buruk sangka sama saya. Hey kawan lu tau ka zaman sekarang nyawa manyak mulah ma! Haha sangat suka ayat yang dipetik dari filem KLdrift 2...Filem Malaysia?Yeah saya sOkong!!!





LEMBU sebenarnya lebih PANDAI daripada MANUSIA kerana...

1 ... lembu tak buang anak dalam tong sampah, longkang, paksa anak minum racun dsb.

2 ... lembu tak ponteng kerja... pagi-pagi dia keluar meragut, petang dia balik rumah.

3 ... bila sampai waktu maghrib, lembu mesti balik rumah.. dia tak ada pulak main takraw ke, main bolasepak ke, shopping kat pasar malam ke.

4 ... lembu tak melakukan perhubungan jantina luar tabii.

5 ... lembu tak sambut valentine,dan tak buat maksiat seperti berjudi, minum arak dsb.

6 ... lembu faham cakap manusia tapi manusia tak faham cakap lembu.

7 ... lembu tak ada pulak beri anak dara dia keluar malam dengan lembu jantan lain.

8 ... anak teruna lembu pulak tak ada nak usung anak dara lembu lain sampai lewat malam.

9 ... lembu punya susu, sapi dapat nama... yang bagi nama minyak sapi tu, manusia lah, bukannya lembu.



So macam mana? Betul tak apa Kiesya post ni?Realiti ye tak?...udah2, sekadar hiburan dan sedikit memerli "kata kO!.."
Dan kita mesti ingat,tahu,ambil tahu,perlu tahu,wajib tahu, manusia adalah sebaik-baik kejadian disisiNya...Bersyukur dengan apa yang kita ada dan dapat sekarang ni,ok?. As- Salam...

0 pengkritik yang bombastik:

Post a Comment

Terima Kasih atas komen yang positif :)

Selamat Membaca...

Related Posts with Thumbnails